Spatial discovery

Harvard University

A modest addition to the aging Bright-Landry Arena and Gordon Track facilities became an opportunity to develop a welcoming new entry and enhanced public arcade in an area that had been a dark alley between buildings. In this previously unused interstitial space, ARC created a new, light-filled public concourse with function rooms, state of the art locker rooms, training space, video production rooms, coach’s offices and training space for the Harvard Men’s and Women’s hockey teams. The entire facility was upgraded to current code, life-safety and fire protection standards, and given a full interior make-over. With a limited budget and constrained space, the ARC team maximized opportunities to create a sense of place, improve circulation, and celebrate the history and traditions of Harvard Athletics.
Presentation Mode
Image
AR11140112

ARC identified an underutilized space between our hockey and indoor track facilities that had previously been used to store landscaping equipment as an opportunity for expansion.  They transformed that area into a vibrant 20,000 Sq.Ft addition that celebrates the tradition of Harvard Men’s and Women’s Hockey by providing expanded concourses with spectator amenities, hospitality lounges, coach’s offices, equitable locker rooms, equipment service rooms and a sports medicine suite with training space.  ARC was able to design the addition to complement the adjacent buildings perfectly.

Tim Troville Harvard University Senior Associate Director of Athletics

Image
AR11140107LG
Image
Vanderwarker-1867
Image
Vanderwarker-1603a
Image
Vanderwarker-2017

Photography: Warren Patterson Photography; Peter Vanderwarker Photography

Project
Bright-Landry Arena at Harvard University
Location
Allston, MA
Size
31,580 SF

Spatial discovery

Harvard University

Project
Bright-Landry Arena at Harvard University
Location
Allston, MA
Size
31,580 SF
A modest addition to the aging Bright-Landry Arena and Gordon Track facilities became an opportunity to develop a welcoming new entry and enhanced public arcade in an area that had been a dark alley between buildings. In this previously unused interstitial space, ARC created a new, light-filled public concourse with function rooms, state of the art locker rooms, training space, video production rooms, coach’s offices and training space for the Harvard Men’s and Women’s hockey teams. The entire facility was upgraded to current code, life-safety and fire protection standards, and given a full interior make-over. With a limited budget and constrained space, the ARC team maximized opportunities to create a sense of place, improve circulation, and celebrate the history and traditions of Harvard Athletics.
Presentation Mode
Image
AR11140112

ARC identified an underutilized space between our hockey and indoor track facilities that had previously been used to store landscaping equipment as an opportunity for expansion.  They transformed that area into a vibrant 20,000 Sq.Ft addition that celebrates the tradition of Harvard Men’s and Women’s Hockey by providing expanded concourses with spectator amenities, hospitality lounges, coach’s offices, equitable locker rooms, equipment service rooms and a sports medicine suite with training space.  ARC was able to design the addition to complement the adjacent buildings perfectly.

Tim Troville Harvard University Senior Associate Director of Athletics

Image
AR11140107LG
Image
Vanderwarker-1867
Image
Vanderwarker-1603a
Image
Vanderwarker-2017

Photography: Warren Patterson Photography; Peter Vanderwarker Photography

Spatial discovery / Harvard University
AR11140112
AR11140107LG
Vanderwarker-1867
Vanderwarker-1603a
Vanderwarker-2017